Albanië

Albanië

De geiten zitten op het kerkhof, een paard staat op het voetbalveld en twee koeien liggen gezapig voor ons op de weg, wij zijn in Albanië.

Wat? Gaan jullie ook naar Albanië? Maar dat is toch heel gevaarlijk? Dit is een van de meest voorkomende reacties toen we mensen vertelden dat we door Albanië zouden rijden. De turbulente geschiedenis van dit prachtige land zorgde niet voor een voorbeeldig imago en de verschillende bizarre leiders die dit land heeft gehad werken niet mee aan de populariteit van het land. Alleen vergeten vele mensen dat de meest bizarre leider die dit land heeft gehad, Hoxha, al meer dan 30 jaar dood is en dat er in de tussentijd veel is veranderd.

Albanië valt onder Europa, zij hebben hun eigen valuta, de LEK, maar bijna overal kun je met euro’s betalen. Velen wegen zijn verbeterd in de afgelopen jaren, maar je vindt er ook zeker nog goede off-road wegen, deze laatste kun je vermijden of juist opzoeken. Het eten is er heerlijk en ontzettend goedkoop en verser fruit vind je nergens. De mensen zijn vriendelijk en het landschap is adembenemend.

 

6

ALBANIA PART 4 – KOMANI LAKE & TIRANA

Posted By tomendani

Tot nu toe was er nog geen moment dat wij niet wisten waar we jullie over wilden

Read more
6

ALBANIA PART 3 – THETH & VALBONA

Posted By tomendani

Dani walking over the riverbed in Valbonë Theth is het makkelijkste te omschrijven als het laatste dorp op aarde. Valbona laat zich daarna het…

Read more
3

ALBANIA PART 2 – SHKODËR

Posted By tomendani

Beautiful Shkodër Als je ons voordat we vertrokken had verteld dat we de beste camping van onze reis in Albanië zouden vinden, hadden we…

Read more
1

ALBANIA PART 1 – ALBANIA POST 1 – ALBANIA HERE WE ARE

Posted By tomendani

De geiten zitten op het kerkhof, een paard staat op het voetbalveld en twee koeien

Read more