About

Vardzia

About

Wij, Dani en Tom zijn beide 30 jaar en opgegroeid in een dorp in de buurt van Nijmegen. Dani vertrok na de middelbare school naar Breda om daar te studeren. Al tijdens haar studie werkte ze de zomers in Mallorca, na haar studie bleef ze daar plakken en in totaal heeft ze acht jaar op dit prachtige eiland gewerkt en gewoond. Tom vertrok voor zijn studie naar Tilburg en gaf daarna skiles in Oostenrijk. Dit is ook de plek waar wij elkaar zeven jaar na de middelbare school weer voor het eerst tegenkwamen. We werden verliefd en tweeënhalf jaar geleden vertrok ook Tom richting Mallorca. Na hier twee jaar samen gewoond en gewerkt te hebben was het tijd voor een nieuwe uitdaging en dat werd deze prachtige reis.

Cappadocia

Op 10 juni 2017 zijn wij met onze Suzuki Grand Vitara en daktent vanuit Wijchen vertrokken naar Kazachstan. Eind oktober kwamen we aan in Almaty en daar hebben we toen voor de wintermaanden onze auto laten staan. We vlogen naar Hong Kong, Japan en genoten van de winterzon op de Filipijnen en in Vietnam. Begin februari waren we terug in Kazachstan en na een maand vol leuke winterse avonturen reden we richting Oezbekistan. Daar vanuit gingen we verder naar Tadzjikistan en Kirgizië en hier deden we iets wat onze familie en vrienden van hun stoelen deed vallen. We verkochten onze geliefde Suzuki en daktent en ruilden deze in voor een oude Russische UAZ Bukhanka, ook wel liefkozend oude roestbak genoemd. De lange weg naar huis was nu een van de grootste uitdagingen in ons leven geworden, maar we hebben het gehaald. We zijn op 8 juli 2018 teruggekomen naar Nederland.

Het is onmogelijk om deze prachtige reis in een paar woorden te omschrijven, want we hebben zo ontzettend veel meegemaakt. We hebben hysterisch gelachen en gehuild, we hebben veel hoogte- maar ook zeker dieptepunten meegemaakt, goede gesprekken gevoerd met elkaar en met nieuwe vrienden. Want wat hebben we veel leuke, lieve, gastvrije en interessante mensen leren kennen. Daarnaast hebben we geleerd te leven met weinig, want wat hebben we daadwerkelijk nodig om gelukkig te zijn? Een paar liter benzine en we hadden de vrijheid om te gaan en staan waar we wilden. Wat was het heerlijk!

Nu zijn we terug in Nederland en delen we nog graag onze laatste verhalen en foto’s met je, dus blijf nog even hangen zodat je de smeuige verhalen over onze extreem uitdagende terugreis niet mist!