About us

About us

In juni 2017 starten wij een nieuw avontuur. Samen met onze 4×4 en daktent gaan wij op reis. Het plan is om ongeveer een jaar weg te blijven, maar wie weet wat de wereld ons te bieden heeft. Na vele jaren in Spanje gewoond te hebben is het tijd voor verandering. Ons appartement in Mallorca aan zee ruilen we in voor het gevoel van ultieme vrijheid. De adrenaline die vrijkomt bij het ontdekken van voor ons nieuwe plekken is onbeschrijfelijk. Als je hier dan ook nog rustig de tijd voor kunt nemen, zonder iets te moeten, maakt dat onze dromen werkelijkheid worden. We nemen je door middel van deze website graag met ons mee op reis.

Ons plan is om vanuit Nederland via o.a. Kroatië, Montenegro, Albanië, Griekenland, Turkije, Georgië, Iran en Turkmenistan naar Kazachstan te rijden. Daarnaast willen we Kirgizstan en Tadzjikistan zeker niet overslaan. Een deel van de Pamir Highway, die dwars door deze twee landen loopt, staat hoog op onze wishlist.

Eind oktober 2017 zullen wij onze 4×4 en daktent achterlaten in het grote Kazachstan. Wij zullen voor ongeveer 6 maanden verder door Azië reizen per bus, trein, boot en/of vliegtuig. Welke landen we daar aandoen weten we nog niet. Na 6 maanden zullen we terugkeren naar Kazachstan en daar onze auto ophalen om nog verder te reizen door Mongolië. Vanuit daar rijden we door Rusland, Letland, Litouwen en Polen terug richting Nederland.

De kans dat we onze reisroute moeten aanpassen, omdat er bijvoorbeeld problemen zijn met visa, kamelen op de weg zitten of omdat de auto het land niet in mag, is aanwezig. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden en zijn die problemen tegen die tijd met een omweg misschien ook wel op te lossen.

Dus wil je weten hoe het wildkamperen en de autopech ons vergaat, met welk (on)gemak wij de verschillende grenzen overkomen en hoe we dealen met het feit dat we 24/7 bij elkaar op de lip zitten, volg ons dan tijdens deze reis. De jaloersmakende foto’s, video’s en verhalen houden we ook zeker niet voor onszelf. Wij vinden het fantastisch als je met ons meereist.


“Het uitzicht dat we achterlaten – El Arenal, Mallorca”