About

Vardzia

About

Wij zijn Dani en Tom, beide 29 jaar en opgegroeid in een dorp in de buurt van Nijmegen. Dani vertrok na de middelbare school naar Breda om daar te studeren. Al tijdens haar studie werkte ze de zomers in Mallorca, na haar studie bleef ze daar plakken en in totaal heeft ze acht jaar op dit prachtige eiland gewerkt en gewoond. Tom vertrok voor zijn studie naar Tilburg en gaf daarna skiles in Oostenrijk. Dit is ook de plek waar wij elkaar na de middelbare school weer voor het eerst tegenkwamen. We werden verliefd en tweeënhalf jaar geleden vertrok ook Tom richting Mallorca. Na hier twee jaar samen gewoond en gewerkt te hebben was het tijd voor een nieuwe uitdaging en dat werd deze prachtige reis.

Cappadocia

Op 10 juni 2017 zijn wij met onze Suzuki Grand Vitara en daktent uit Nederland vertrokken naar Kazachstan. Half oktober bereikten wij Kazachstan en twee weken later waren we in Almaty. In verband met de strenge winters in deze omgeving besloten we om onze auto te stallen in Almaty en voor drie maanden te gaan backpacken. We vlogen 8 november naar Hong Kong en vanuit daar gingen we naar Japan. Na het bizar leuke en bijzondere Japan gingen we verder naar de Filipijnen en Vietnam. Vanuit Vietnam vlogen we 1 februari, via Hong Kong, terug naar Almaty. Kazachstan en Almaty bevielen ons zo goed dat we besloten om de hele maand februari hier te blijven. We genoten van het contact met de mensen die we hier hebben leren kennen, daarnaast is de omgeving prachtig en maakten we een aantal uitstapjes. Ook gingen we skiën en snowboarden in het prachtige Shymbulak. Op 1 maart pakken we onze auto en daktent weer om onze reis te vervolgen door Oezbekistan, Tajikistan en Kirgizië. Vanuit Kirgizië rijden we terug naar Kazachstan.

Wil je weten hoe het wildkamperen en de autopech ons vergaat, met welk (on)gemak wij de verschillende grenzen overkomen en hoe we dealen met het feit dat we 24/7 bij elkaar  op de lip zitten, volg ons dan tijdens deze reis. De jaloersmakende foto’s, video’s en verhalen houden we ook zeker niet voor onszelf. Wij vinden het fantastisch als je met ons meereist.