GREECE PART 1 – LET’S TRY WILDCAMPING AGAIN

Het warme zand zoekt haar weg tussen mijn tenen, de zon gaat langzaam onder en we nemen een verkoelende duik in het heldere water. Vannacht slapen we één nachtje in Griekenland. We gaan opnieuw wildkamperen, maar dit keer op het strand. Voor degene die het zich nog kunnen herinneren, Zwitserland was niet zo’n succes qua wildkamperen voor ons. Dani die de hele nacht wakker lag en Tom die alleen het eerste deel van de nacht sliep. Dit was anders, we hadden gelezen dat wildkamperen in Griekenland gedoogd is en dus probeerden we het opnieuw. We moeten er inmiddels aan gaan wennen, de landen met goede campings hebben we bijna allemaal gehad.

Our pack donkey at the Greece beach

Nadat we even gecheckt hebben met de locals hier of het oké is om een nachtje op het strand te slapen, besloten we onze tent uit te klappen. Het was namelijk geen enkel probleem om hier wild te kamperen. We hadden lang gereden en waren gisteravond laat gaan slapen, dus we waren blij dat we een plek gevonden hadden om te staan. En wat voor een plek, het was echt dik genieten. We zwommen, genoten van de laatste zonnestralen en maakten wat te eten.

Tom walking to the sea (not for a dive)

Dani watching the magical sunrise

We bleven maar één nachtje in Griekenland en dit was natuurlijk de beste manier om die door te brengen. Toen we ‘s ochtends wakker werden omdat het licht werd staarden we naar de langzaam opkomende zon. We dronken koffie en bekeken het totaal verlaten strand en realiseerden ons weer eens wat een geschenk deze reis is. We zwommen nog een keer, ontbeten, genoten de stilte en het geluid van de zee en daarna was het tijd om verder te rijden. Op naar Turkije, op naar Istanbul.

Dani’s morning swim