Project achterbak

Vanaf het begin dat we in het bezit zijn van onze Grand Vitara is er al flink wat aan gesleuteld. Maar de binnenkant moest natuurlijk ook travel proof worden gemaakt. De vraag die rees was hoe te beginnen met dit project. Ik kan me nog vaag herinneren, in de tijd dat ik nog vogelhuisjes bouwde met vriendjes uit de buurt, dat mijn vader zei waarom we geen tekening vooraf maakte. Als kind van zeven jaar oud snap je daar natuurlijk niets van, maar inmiddels 22 jaar later snap ik wat hij bedoelde.

Doordat ik bij de Cito heb gewerkt, waarbij het onder andere mijn taak was om vragen te bedenken voor rekentoetsen, heb ik mijn Google Sketch up skills wat op weten te vijzelen. Ik heb tijdens die periode het Cito opgezadeld met tientallen 3D tekeningen van huisaanzichten. Achteraf bleek dat deze tekeningen totaal onbruikbaar waren omdat hier een licentie voor commercieel gebruik voor ontbrak. Echter komen mijn vergaarde Sketch up skills voor dit project wel van pas.

 

 

 

Zoals je kan zien in de afbeeldingen heb ik gedetailleerde afbeeldingen gemaakt van de inrichting van de achterbak. Het fijne hiervan is dat je precies weet waar de moeilijke gedeeltes zitten van de bouw. Hierdoor ben je uiteindelijk vele male sneller klaar met klussen. Omdat ik wel blij was met de resultaten van mijn tekening en ik mijn enthousiasme graag wilde delen dacht ik ze op te sturen naar Dani in Mallorca. Gelukkig is Dani super technisch onderlegd als ze er zin in heeft, ontbreekt de interesse dan snapt ze er ook helemaal nies van. Ofwel ze snapte er nu helemaal niets van.

 

 

 

 

Het fijne van de tekeningen is dat ze me een goed idee gaven van hetgeen wat ik allemaal moest kopen. Na wat bouwmarkten bezocht te hebben kon ik beginnen met klussen. Voor het klussen had ik niets te klagen aangezien Frank, de bijna echtgenoot van de moeder van Daan, ongeveer alles in huis heeft waar een doe-het-zelfer van kan dromen. De afbeeldingen laten het zien, het klussen ging aardig voortvarend. Een enkele dag in het weekend en wat spaarzame uurtjes in de avond waren genoeg om het af te krijgen.

 

 

 

 

Om Dani uiteindelijk iets meer inzicht te geven in wat ik nu precies had gemaakt, heb ik een filmpje voor Dani gemaakt. Deze is viral gegaan op Mallorca, omdat ze eindelijk snapte wat ik gebouwd had. Love you honey! šŸ˜‰